Betonové ploty Plzeň lze pojmout velkoryse jako výzvu pro zahradní architekty

Postavit plot z betonových desek není nic obtížného, řada firem to dokáže v rekordním čase, nesrovnatelně kratším, než v případě cihel a malty. Právě rychlost výstavby, bez podmínek budovat pracně základový výkop, je jedním z důvodů, proč se uchylujeme k tomuto modernímu řešení ohraničení vlastního pozemku.

Betonové oplocení nás chrání před zvědavci a vlivy z městských ulic stejně účinně, jako klasické zdivo, ovšem je zde ještě jeden zásadní pozitivní vliv. A sice esteticky přijatelné řešení, vzhledově zajímavější, než stavba z tvárnic a pálených cihel. Zásadní bod zlomu ovšem přichází ve chvíli, kdy se musíme rozhodnout, jaký povrchový tvar a hlavně jakou barvu oplocení si vybrat.

omítka na zdi

Nebojte se kontrastních barev

Jiná barva sloupků – sáhnout po šedých deskách a obehnat jimi celou parcelu, to dokáže každý, ale betonové ploty Plzeň nabízí více možností. Je to jako s malířskou paletou barev, kdy velmi záleží na tom, jaký obraz namaluje zkušený mistr, anebo začátečník. Jednou z možností, jak stěnu oživit, je kontrast rozdílných barev sloupků a desek. Zajímavě to vyzní i s okrasnými dřevinami a květinami na zahradě, s krátce střiženým trávníkem a s obsypem kamennými oblázky.

dřevěné plaňky

Střídání polí (šachovnice) – podobně jako u střídání barev sloupků a desek to můžete zkusit v podobě šachovnice u jednotlivých polí nebo jejich částí. Vyplatí se však nejprve různé varianty vyzkoušet na počítači, než se pustíte do ostrého projektu.

Kombinace se dřevem – kresbu dřeva ničím nenahradíte, a jestliže si pohrajete s kombinací vhodného reliéfu betonových desek, výsledek vás může i příjemně překvapit. Nebojte se experimentovat s kontrastními barvami, kde zajímavě celý komplet vynikne, kupříkladu šedé desky zvýrazní mahagonová červenohnědá lazura smrku či borovice a k okrové a krémové barvě betonu se zas hodí lazura s odstínem „teak“. Beton a dřevo v tomto případě spolu ladí, nepůsobí příliš vulgárně a stroze, jak tomu bývá např. u betonových vojenských bunkrů.